Platform Bolsward maakt zich sterk voor zwembad en herinrichting binnenstad

Platform Bolsward maakt zich sterk voor zwembad en herinrichting binnenstad

BOLSWARD Platform Bolsward is in september weer bij een aantal projecten betrokken geweest. Zo doet het Platform actief mee in de acties voor het behoud van het zwembad. Er is onder andere een brandbrief opgesteld die ondertekend door vele Bolswarder partijen opgestuurd is naar alle gemeenteraadsleden.

Het Platform voert niet alleen actie, het denkt ook actief mee over hoe de impasse rondom het zwembad opgelost kan worden. Zo is er een brede werkgroep opgezet die aan de slag gaat met het plan van aanpak. Dat plan moet leiden tot het behoud van het zwembad.

Verder denkt het Platform al enige jaren mee over de herinrichting van de binnenstad. Het eerste deel daarvan, het Broereplein, is inmiddels afgerond. De herinrichting wordt nu doorgetrokken naar het Marktplein. Het Platform zoekt mee naar oplossingen voor beheersen van de verkeersstromen en de drukte in de binnenstad. Doel is om Bolsward steeds een stukje mooier en leefbaarder te maken.

Het Platform wordt net als iedereen door het corona-virus beperkt. Dat is lastig omdat het voor een weloverwogen beleid de input vanuit Bolsward hard nodig heeft. In normale tijden werden daarvoor inloopavonden georganiseerd. Dat is nu onmogelijk. Het Platform zoekt een manier om dit najaar op andere wijze in contact te komen met de stad en haar inwoners. Platform Bolsward is ook te volgen op onze Facebook-pagina

Laat een reactie achter
  • * Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring