Inloopavond Platform Bolsward

Inloopavond Platform Bolsward

BOLSWARD Platform Bolsward organiseert op woensdagavond 30 oktober weer een inloopavond voor alle burgers van Bolsward. Ditmaal in Ons Gebouw aan het Broereplein. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens de avond komt er weer van alles ter tafel. Iedereen die wil weten wat er in Bolsward speelt en hoe we daar mee omgaan doet er goed aan om langs te komen.

Het onderwerp Wonen en Werken in Bolsward zal uitgebreid aan de orde komen. Om de voorzieningen in Bolsward op peil te houden en te verbeteren zal de stad moeten groeien naar 12000 inwoners. Maar waar moeten die nieuwe inwoners komen te wonen? Nieuwe wijken? Inbreiding? De werkgroep die zich hiermee bezighoudt geeft er uitvoerig antwoord op. Dezelfde werkgroep onderzoekt ook het probleem van de Bolswarder bedrijventerreinen. Die zitten helemaal vol, terwijl men toch ook hieruit wil breiden.

Wist u dat er binnenkort een proef wordt gedaan met eenrichtingsverkeer in de binnenstad? Leon Slootjes, de verkeersspecialist van de gemeente, komt vertellen over het hoe en waarom en wanneer de proef van start gaat en hoelang die gaat duren.

Binnenkort komt er nieuwe rotonde in Bolsward. Trouwens niet één, maar twee. Eigenlijk zijn het ook geen rotondes, maar ovondes. Wat het verschil is en waar ze komen te liggen en wat voor consequenties dat heeft, het wordt allemaal haarfijn uit de doeken gedaan.

Ander onderwerp: de voetbalvelden. Hoe moeten die er straks bijliggen en wat gaat er gebeuren met de kleedruimtes? Arno Wip van SCB presenteert de plannen van de club.

Verder komt Harry Katstra vertellen over het plan van Theater over het Water. Zij willen volgend jaar september twintig voorstellingen in de tuin van het Weeshuis organiseren.

Jan Sangers zal het hebben over een bijzonder schilderij dat al eeuwen in stadhuis gehangen heeft en nu in volle glorie hersteld wordt. Inmiddels weet de NOS te melden dat de restauratie van dit schilderij de tweede tegenvaller is bij de restauratie van het stadhuis. Na de toren blijkt ook dit schilderij in veel slechtere staat dan verwacht. Is de bonte knaagkever ook hier de boosdoener? Jan Sangers vertelt van de hoed en de rand.

Ook nu zullen weer verschillende sprekers één minuut de tijd krijgen om het publiek te informeren over een zaak die zij voor Bolsward van belang achten. Na afloop de inmiddels welbekende borrel.

Inloop in Ons Gebouw, Broereplein, vanaf 19.00 uur. Iedereen welkom.

 

 

Laat een reactie achter
  • * Uw reactie wordt geplaatst na goedkeuring